costa rica, detox detox, travel, rawsomevibes, cravings, mental udrensning
Blog,  Rejser

20 dage på frugt i Costa Rica – mental udrensning!

Når mad bliver til omsorg

Efter jeg har været de første 20 dage på frugt, kombineret med tørfaste, her i smukke Costa Rica, har min krop allerede sluppet en del overflødig væske, syre og fedt fra måneden op til, hvor jeg spiste flere veganske måltider i sociale sammenhænge, end jeg er vant til, da jeg overvejende lever af frugt til daglig. Jeg har smidt 5 cm om maven og 4 cm i taljen! Mine øjne blev mere klare, randerne forsvandt, mit ansigt blev langt mere markeret, min hud strålede og mine porer var formindsket! Min udstråling havde generelt ændret sig betydeligt og fremstod mere energisk end før, trods jeg samtidig gennemgik en masse udrensning- og healingssymptomer – både fysisk og psykisk!

smoothie, costa rica, frugtdetox, detox

Nøj, det var hårdt! Der kom en del ud, der blev frigivet fra tarmene – men primært har det været den mentale del af processen, som har fyldt denne gang – modsat min 2 måneders frugt detox i Thailand, som var meget kropsligt forandrende! Jeg har haft enormt mange cravings – egentlig ikke fysisk, men mere mentalt! Jeg oplevede generelt mange mentale udrensnings-symptomer på disse første 20 dage – formentlig fordi jeg tidligere i mit liv har været vant til at hygge mig med mad, samt anvende mad i følelsesmæssige sammenhænge, uanset om det var, når jeg var glad og skulle fejre noget, eller når jeg var ked af det og forsøgte at trøste og omfavne mig selv.

Dette mønster har jeg arbejdet rigtig meget med gennem mit liv, og først efter jeg begyndte at detoxe og regenerere via frugt er der sket fremgang! Og under denne frugt-rejse bliver der virkelig sat gang i nogle processer, som jeg må igennem, for at give slip! Give slip på ideen om, at mad skal udgøre en faktor i mit følelsesliv og være grundlaget for at få det bedre – give slip på uforløste følelser, som jeg gang på gang i troen om, at jeg netop ville få det bedre, har dulmet med mad – mad som har lullet mig i søvn til en god film på sofaen og bedøvet mig fra de tanker, følelser eller omstændigheder, jeg søgte midlertidig tilflugt fra!

Men hjalp det? Det korte svar er nej – det hjalp ikke! Det fjernede smerten for en kort tid, for kun at udsætte den til næste gang, hvor følelserne igen dukkede op – for op dukker de, det kan du være sikker på – følelser er ment for at blive bearbejdet og sat fri, ikke at blive undertrykt og skubbet til side. Så enten kan man vælge at håndtere dem i nuet, eller udsætte det uundgåelige og bedøve sig selv med ens yndlings stimulanser, som jeg selv gjorde i mange, mange år.

Dette avlede dog en ond cirkel for mig, og hver gang jeg søgte selvomsorg gennem mad, endte jeg med i stedet at skabe endnu mere dårlig samvittighed, negative følelser og at dunke mig selv i hovedet over ikke at lykkes i forhold til de mål jeg samtidig havde i forhold til at spise sundere og tabe mig – hvilket var mit fokus på daværende tidspunkt. Det var først da jeg ændrede mit fokus og min ægte indre motivation viste sig, at jeg blev i stand til aktivt at handle mod mine inderste ønsker – og så blev vægttab og sund livsstil faktisk en naturlige følge af denne process, selvom det ikke længere var mit fokus.

Særligt omsorg har jeg været vant til at give mig selv i form af mad lige siden jeg var lille, indtil jeg endelig begyndte at forstå mine mekanismer på et nyt plan, og at selvkærlighed ikke kom i form af en plade chokolade, hvis jeg rent faktisk ønskede at nå dybere ind og ændre mine vaner, mine følelser og mit liv! Ved at skifte mindset opnåede jeg således de resultater jeg havde stræbt efter hele mit liv, men ad den fuldkomne modsatte vej. Så jeg begyndte i stedet at fokusere på med positive affirmationer at praktisere selvkærlighed på et dybere plan, hvilket har hjulpet virkelig meget i forhold til at ændre mit liv i den retning, jeg ønskede!

Ikke at det gjorde det nemt at ændre, blot at den viljestyrke og motivation, der åbenbart havde manglet for aktivt at kunne handle hensigtsmæssigt, nu pludselig kom til syne. Og ved at blive mere opmærksom på, at det var mit mindset, der havde den største betydning for resultaterne, kunne jeg nu ændre min virkelighed, og jeg fandt ud af, at meget af det jeg vidste simpelthen ikke var sandt… Så jeg prøvede nye veje og opdagede et helt nyt univers! Jeg vidste jo godt i forvejen, at jeg ikke burde spise chokolade, når jeg jo egentlig havde et ønske om at tabe mig, men alligevel endte jeg altid der, for det var den coping-strategi jeg havde indprentet i mit mindset – og det var SÅ svært at ændre – indtil det pludselig ikke var!

Det var noget af en øjenåbner for mig! Jeg havde kæmpet og kæmpet så hårdt og aldrig lykkedes med det, og nu faldt alting bare mere og mere på plads, fordi fokus pludselig forandrede sig til, hvad det i virkeligheden handlede om – og så fulgte alt det andet langsomt med og balancerede sig!

Men – alle disse dybere følelser, som jeg har dulmet med mad alle disse år, begynder så langsomt at dukke op til overfladen, nu hvor jeg ikke stimulerer min krop og mit sind med noget som helst andet end frugt, naturlig healing, meditation og selvkærlighed! Nu tillader min krop og mit sind, at de kommer frem og er parate til at blive håndteret på et nyt plan. Og det er hårdt – det er interessant, men hårdt! Man oplever pludselig en masse følelser, man ikke ved hvor stammer fra, fx. vrede, irritation, frustration, tristhed og selvom det er en ganske normal del af udrensningsprocessen, kan det være svært at rumme. Jeg har således arbejdet en del dybere denne gang med at give slip på gamle uforløste følelser og mønstrer, hvor gråd har været en god kilde til at lade affaldsstofferne flyde frit!

Det er en fantastisk proces og jeg er meget taknemlig for mine oplevelser, erfaringer og udvikling på dette punkt og jeg glæder mig til at nå endnu dybere ind og give mere slip, især på mine mønstre omkring mad og følelser – selvom jeg virkelig godt kunne trænge til lidt lækker vegansk chokolade! Men jeg vælger at gøre noget andet og laver nicecream i stedet, og ser hvor det kan bære mig hen.

Livet er én lang fantastisk rejse og du bestemmer selv, hvordan du vil reagere på de ting, du bliver præsenteret for. Det er bare om at tage det første skridt allerede nu!

4 Comments

 • Mianne Andersen

  Kære Lærke
  Det lyder ellers rigtig spændende at være prøvekanindet kunne jeg godt trænge til at få et kærligt spark m. M!! Men lige nu føler jeg mig ret “ophængt” hjælper min søn og svigerdatter med pasning af mit barnebarn på 4 år, som ikke går i børnehave, og selv om jeg elsker at ha ham så meget, så er jeg meget træt indimellem, og jeg har en fornemmelse af at jeg bliver nød til at kunne slappe lidt af indimellem når jeg detoxer.Jeg har en form for PTS, og har haft det siden min ungdom. Min økonomi er også meget stram, så jeg har ikke råd til urter i øjeblikket. Øv øv men kan ikke overskue ret meget lige nu.Spændende at læse om din vilde detoxdu er virkelig helt vildt sej,det giver mig inspiration til at fortsætte med frugt og lidt grøntsager, KNUS Mianne

  • RawsomeVibes

   Hvor er jeg glad for at det inspirerer dig, Mianne! For det er da det jeg allermest ønsker med min blog! Jeg kunne se du har tilmeldt dig som prøveklient – super fint! Jeg synes du er så sej, at du kører på og du klarer det så godt!! Du er en stor inspiration til at vise, at sundhed og at skifte livsstil ingen alder har – det kan alle gøre uanset hvor i livet man står!

 • Lasse Hougaard

  Hvor lyder det bare godt og spændende

  Hvordan har du konkret arbejdet med st give slip på gamle mønstre?

  • RawsomeVibes

   Jeg har arbejdet med forskellige omstruktureringsmetoder. Jeg har arbejdet rigtig meget med selvkærlighed og accept og fundet frem til de dybere, indre motiver for at vælge som jeg gør. Jeg har konkret arbejdet med fx at stå foran spejlet og sige positive ting til mig selv, arbejdet med barnet inde i mig, mediteret, arbejdet med positive affirmationer, hvor jeg hver aften inden sengetid og hver morgen når jeg står op fx lytter til denne; https://www.youtube.com/watch?v=fL-qfWsDoFc&t=1s

   Jeg har over mange år arbejdet med rigtig mange ting faktisk – dette var blot et lille udpluk 🙂