selvværd, selvtillid, perfektion, spejlbillede
Blog,  Holistisk Sundhed & Udvikling

Kig dig selv i spejlet!

Kig dig selv i spejlet

- hvad ser du?!

Mange stræber disse dage efter utopiske skønhedsidealer og perfektion – er det noget du selv genkender bare en lille smule, så vil jeg stærkt opfordre dig til lige at kigge dig selv grundigt i spejlet en ekstra gang!

Førhen når jeg kiggede mig selv i spejlet, var jeg selv, som så mange andre, påvirket af samfundets pres og forventning i forhold til et ideelt udseende, og jeg kiggede således ofte efter fejl, så jeg ikke gik ud i verden og så “forkert” eller grim ud… 

Jeg så derfor kun, hvordan fejlene så ud, når jeg fx gjorde mig klar til at gå i byen eller når jeg poserede foran kameraet med mine veninder… dette bevirkede et voksende negativt fokus, hvor billedet af mig selv simpelthen aldrig var godt nok!

Jeg glemte simpelthen helt at se efter, hvordan JEG egentlig så ud… jeg glemte hvordan jeg så ud som menneske, og blev på efterfølgende billeder kun mindet om “de gode sider” af mit udseende gennem selfies, som var taget fra lige præcis den vinkel, hvor de ekstra par kilo ikke kunne ses… og med en ‘for sjov’ duckface trutmund, der lige præcis gjorde de fyldige kinder lidt mindre… og med hovedet lidt på skrå, så den lille dobbelthage ikke kunne spottes… 

Ja – vi lærer hurtigt, hvordan vi kan skjule det uperfekte – gemme det bag en facade, så vi kun viser vores bedste sider… vores “perfekte” billeder…

selvværd, selvtillid, perfektionisme, spejlbillede

På denne måde glemte jeg at se efter helheden – hvordan hele Lærke ser ud!

Hvordan ser jeg ud når jeg er ked af det eller sur? Hvordan når jeg er glad?

… men vigtigst af alt – Hvordan ser jeg ud, når jeg er ligeglad?!

Ligeglad med det perfekte og ligeglad med samfundets skønhedsidealer!

Jeg opdagede hurtigt, at det at være ligeglad gjorde mig til et smukkere menneske! Et ærligt menneske med det uperfekte udenpå, min lille dobbelthage og fyldige æblekinder, med et ægte blik i øjet, der ikke længere søgte at dække fejl, men at afdække det uperfekte… For vores udseendes-mæssige “fejl” er lige netop de, der gør os til de individuelle, ægte mennesker, som vi hver især er, og vi behøver ikke gemme os bag det perfekte! For det findes ikke!

Jeg er glad for, at jeg kiggede mig selv grundigt i spejlet en ekstra gang og accepterede alle de uperfektheder i mit udseende – for der blev jeg klar over, at jeg er et helt unikt menneske med min helt egen måde at se ud på – lissom alle andre!

Stræb ikke efter at være perfekt – vær dig selv og vær den bedste og mest ægte version af dig selv, du overhovedet kan! Kig dig selv i spejlet og omfavn helheden af det du ser – for det er dig! Og der findes kun én!