Rikke Hebsgaard, rawfooder, månedens motivator, raw food, vegansk
Blog,  Healingshistorier

Rikke Hebsgaard – Kom Sukkertrangen Til Livs

Healing med - Rikke Hebsgaard

Gennem Rikkes opvækst har hun altid hungret efter søde sager dagen lang. Hun tænkte ofte på, hvad og hvornår hun skulle spise næste gang, og brugte således enormt meget tid og energi på mad, hvor hun egentlig hellere ville have lagt sit fokus et mere konstruktivt sted.


En ond cirkel

Hver gang Rikke tyede til usunde, søde sager, ville hun have mere og mere, indtil hun fik det rigtig skidt, og det var svært at holde igen, og en ond cirkel begyndte at tage form. Dog tog hun aldrig rigtig på af alt det hun spiste, men hun døjede derimod konstant med træthed, var ofte syg med halsbetændelse og havde også alvorlige lungebetændelser, hvor hun var indlagt på hospitalet 8 dage i streg. Hendes søvnmønster var ligeledes i ubalance, og hun kunne slet ikke falde i søvn om aftenen.

Rikkes kost bestod på dette tidspunkt af rigtig meget brød, kaffe, pizza, chokolade, slik og masser af ost!! Udfordringerne ved denne livsstil, med et ret højt sukker- og fedtindhold, viste sig desuden i form af forstoppelse, depression, lændesmerter og koncentrationsbesvær, som om hendes hjerne var pakket ind i vat.

En dag tænkte jeg, nu er det nok!

Pludselig fik Rikke nok og søgte på nettet vedrørende alt om kost, og i 2016/17 begyndte Rikke at ændre sin levemåde.

“Jeg begyndte at leve mere af grøntsager, skar ned på kød og på sukkeret og spiste glutenfrit.”

Hun implementerede ovenikøbet en daglig smoothie, men alligevel synes Rikke ikke, at den omlægning, hun havde lavet indtil videre, gav det, som hun havde håbet på.

“Jeg spiste jo stadig både ost, kaffe, stenalderbrød, sovs med kartofler, raw food gourmet mad, chips mm.”

Så da Rikke i foråret 2018 hørte om RawChallence, der er en udfordring på 14 dage med ren rå frugt og grønt tænkte hun, at det måtte hun prøve.

 

 “Jeg lagde med det samme mærke til, at min hunger efter sukker hurtigt forsvandt. Og jeg følte for første gang i lang tid en dejlig lethed i kroppen.” 

 

Rikke Hebsgaard, rawfooder, månedens motivator, raw food, vegansk, rawchallenge

Rejsen til et bedre universe

Det sværeste for Rikke var at vænne sig til at skulle spise raw fra morgenstunden.

“Jeg var jo vant til min ostemad og kaffe. Det tog et par måneders tid, før jeg psykisk kunne slippe det helt og ikke savnede det mere.”

Alligevel fortsatte Rikke med at spise raw food, og det blev nemmere og nemmere med tiden – især ved hjælp af lækre smoothies, nice-cream og masser af friske dadler.

“Min erfaring når jeg begynder at detoxe er, at jeg får mere uren hud i ansigtet, som så forsvinder igen efter en uges tid, og så får jeg hovedpine et par dage. Og diarré!”

Heldigvis er disse symptomer et positivt tegn på, at Rikkes krop gik igang med at rense ud, og kunne slet ikke vejes op imod alle de positive forandringer, der med tiden ville vise sig for hende!

Den onde cirkel brydes!

Her kan du få et indblik i, hvilke positive resultater Rikke har opnået på 9 måneder, ved at leve på raw food blot 95% af tiden;

 • Føler sig mere klar i hovedet.
 • Er mindre træt.
 • Sover bedre – skulle før have piller mod angst.
 • Har mindre appelsinhud på lårene.
 • Oplever ingen svedeture i varmen, som næsten alle andre omkring hende gør.
 • Tænker mere positivt – er blevet bedre til at tænke i muligheder fremfor begrænsninger.
 • Har aldrig forstoppelse mere.
 • Har mindre uren hud i ansigtet.
 • Har stærkere negle og tykkere hår.
 • Har opnået et stabiliseret vægttab.
 • Lændesmerterne er væsentligt reduceret og mærkes nu kun meget sjældent.
 • Lugter aldrig af sved mere.
 • Har ikke været syg siden, hun ændrede livsstil.
 • Før var Rikke ALTID meget bleg – nu har hun fået en varmere kulør i huden.

Raw kombineret med tørfaste

Livsstilsomlægningen har desuden bevirket, at Rikke har fået bedre koncentrationsevne, når hun er tilstede med sine børn i dagligdagen.

“Jeg oplever ikke på samme måde som før kaos i mit hoved, når børnene løber og larmer rundt omkring mig.”

En anden ting hun også har opdaget er, at hun før var meget tilbageholdende, når hun for eksempel blev inviteret til en fest, til frokost hos en veninde eller selv skulle have gæster.

“Jeg havde simpelthen ikke overskud til det. Dét har ændret sig meget. Nu er jeg begyndt at glæde mig istedet!”

Det der gør forskellen for Rikke, er den daglige tørfaste på ca. 16 timer. Tørfaste er hvor man hverken indtager mad eller væske – det vil sige, at hun spiser fra kl. 14.00 til kl. 20-21, hvilket giver hende ro i maven, en god energi og nedsætter hendes sukkerafhængighed.

“Jeg er ikke ligefrem A-menneske, og dermed er jeg ikke rigtig sulten om formiddagen. Før følte jeg, det var noget, man SKULLE, altså spise på de rigtige tidspunkter – men nu er jeg generelt blevet bedre til at spise, når jeg er sulten, og ikke fordi man SKAL spise morgenmad, middagsmad og aftensmad.”

Den sociale trang!

Det sværeste for Rikke ved denne her raw food kost er det sociale og dét at være sammen med andre, når der står masser af varmt duftende mad.

“Så kan trangen til at falde i komme. Det kræver en kæmpe vilje og psykisk styrke at stå ved ens valg. Men bagefter føler jeg det som en sejr, hvis jeg ikke faldt i. Dog er jeg nogle gange faldet i eller har på forhånd givet mig selv lov, og så siger jeg blot pyt og kommer op på hesten igen.” 

Dette føler Rikke ikke ødelægger processen, men tværtimod giver plads til at acceptere sig selv og ens valg af handlinger på en mere selvkærlig måde, end når man har tendens til at slå sig selv i hovedet og kategorisere det som fejl og nederlag. 

“Et tip i dagligdagen er for eksempel, når jeg laver varm mad til mine børn og min mand, så sørger jeg altid for at drikke en lækker smoothie imens. Så undgår jeg at få trang til det varme mad.”

Hendes børn og mand er heldigvis blevet så påvirkede af hendes livsstil, at de for det meste spiser raw til 4 – det vil sige raw food indtil aftensmåltiden.

“Jeg kan næsten få ondt i maven, når jeg ser andre spise en masse kødpålæg, dåsemad mm., da jeg så brændende ønsker, at de også skal få eller bevare et godt helbred. Men det nytter ikke noget at prædike om det. Det bedste er at vise dem, hvor godt man selv får det, og hvor glad man bliver af det. Så bliver de tit nysgerrige og begynder selv at spørge ind til det. Det er fedt.”

Sidst men ikke mindst, så har Rikke en genfejl, der gør, at hun langsomt mister synet. Her er hun meget spændt på, om det også kan være med til at bremse sygdommen lidt.

“Der skal jo syre til i kroppen for at ødelægge cellerne. Hvis jeg kan sørge for, at min krop forbliver basisk, kan det måske udrette mirakler. Jeg skal til det årlige tjek, når jeg har været på frugt i 1 år her til maj. Kryds fingre for mig – JEG TROR PÅ DET!!!”

Personligt tror jeg også på Rikke, og jeg har været enormt glad for at kunne dele hendes fantastiske historie med jer alle her på bloggen, til stor inspiration for andre, der kæmper med helbredet! Jeg glæder mig til at følge med i udviklingen og om Rikke får udrettet mirakler – i mit perspektiv har hun ihvertfald allerede gjort det!

Har du selv en inspirerende historie, du tænker kan motivere andre til at få mere frugt og grønt ind i hverdagen, så skriv til RawsomeVibes på Facebook eller på mail; rawsomevibesdk@gmail.com

Hvis du ønsker at læse mere om RawChallenge eller tilmelde dig udfordringen, så klik HER