Veganske Bøger

Veganske kogebøger, etik & plantebaseret sundhed

Her finder du en oversigt over veganske kogebøger, bøger om veganisme, etik, vegansk kost samt plantebaseret sundhed!

Veganske Kogebøger

Den mad vi deler af Asta Just Schack er en bog om plantebaseret mad med fokus på nærvær og samvær. Bogen indeholder veganske, jordnære retter, som indbyder til at gå ned i gear, tage sig tid til at tilberede maden fra bunden, værdsætte råvarerne og nyde det selskab, maden laves og indtages i –  således viser den vejen tilbage til samværet omkring et kærligt tilberedt måltid. Der er både opskrifter på gode simreretter, hjemmelavet pasta og picnic-opskrifter, som man kan nyde sammen i naturen! Den mad vi deler, Asta Just Schack, vegansk bog

249,95 kr.

Køb bogen her!

Det plantebaserede basiskøkken af Maria Rohde Madsen indeholder intet mindre end 117 nemme og smagfulde opskrifter, som i kombination med hinanden kan bruges til utallige sammensætninger. Alle opskrifterne er plantebaserede og bogen viser vejen til enkel og nærende mad, der naturligt fylder vores krop op med de byggesten, den har brug for.

Ud over basisopskrifterne får du også forslag til måltider, tips og tricks til opbygningen af det smarte basiskøkken samt et afsnit om, hvordan forberedelse og foodprepping er en lifesaver i den travle hverdag.

det plantebaserede basiskøkken, Maria Rohde Madsen

249,95 kr.

Køb bogen her!

Missionen med The Magic of Vegan Soul Food er netop at formidle dens magi! Til dels gennem omhyggeligt kreerede magiske opskrifter, men også ved at give viden om, hvordan råvarer, vitaminer og mineraler kan give dig mulighed for at skabe vegansk magi i dit eget køkken, men også i din krop og sjæl.

Bag bogen står de to passionerede kvinder, Amanda Obel Schneider, som er chef på den veganske restaurant Urten, og Ida Lulle Gyimah-Dorado, som er uddannet i kost og ernæring.

The Magic of vegan soul food

Begge kvinder ønsker at inspirere til sund og næringsfyldt sjæle mad, der på samme tid er nemt og hurtigt at lave.

Siden de begge er enige om, at “Food should be thy medicine” har de udviklet denne kogebog i håb om, at den vil være brugbar for dig, der er interesseret i veganske madopskrifter og gerne vil lære mere om generel sundhed og superfoods.

Bogen indeholder et stort og overskueligt udvalg af forskellige veganske opskrifter, et informations kapitel om udvalgte superfoods, samt deres indflydelse på kroppen. Derudover får du tips og tricks, der forhåbentlig kan inspirere dig i køkkenet.

Forfatterne har en drøm om at inspirere til en sundere og mere bevidst måde at leve og lave mad på, samtidig med at du opnår en bredere forståelse for, hvad kroppen har brug for og hvordan du ved hjælp af grøntsager kan holde din krop sund, glad, MAGISK og rask.

De mødte hinanden på Urten, der ligger i København – og blev siden da gode veninder. Da de begge har en stor passion og bred viden indenfor vegansk madlavning og sundhed, som begge ønskede at videregive, blev denne magiske bog skabt!

 

300 kr.

For bestilling af bogen skriv til; themagicofvegansoulfood@gmail.com

eller gennem instagram @themagicofvegansoulfood

Kærlighed & kikærter – Plantebaserede opskrifter med kikærter & aquafaba udforsker kikærtens mange anvendelsesmuligheder i både det salte og søde køkken.

Falafel og hummus er allerede populære retter med kikærter, men den lille bælgfrugt kan også trylles om til vafler, romkugler, pålægspølse og pålægssalat.

I bogen får du også inspiration og viden til at lave lækre desserter med aquafaba. Aquafaba er kogevandet fra kikærter, som kan piskes til skum og bl.a. bruges til at lave marengs, mousse, skumfiduser og flødeboller.
Thomas Erex, mad med medfølelseForfatter Thomas Erex står bag bøgerne Veganske livretter og Vegansk julemad og er bl.a. kendt fra Go’ Morgen Danmark. Hans blog Kærlighed & Kikærter har siden 2012 fokuseret på grønne proteiner, og nu er han klar med en hel kogebog med fokus på kikærter.

kikærter & kærlighed, Plantebaserede opskrifter med kikærter & aquafaba, thomas erex

249,95 kr.

Køb bogen her!

Plantebaseret Sundhed

Verdens hidtil mest omfattende undersøgelse af ernæring – og dens overraskende konsekvenser i forhold til kost, vægttab og helbred på langt sigt!

De videnskabelige resultater er overbevisende. Spis frisklavet plantekost og sænk på dramatisk vis din risiko for at blive ramt af kræft, hjertesygdom, diabetes og fedme.   En af USA’s mest fremtrædende ernæringsforskere, dr. T. Colin Campbell, beskriver i denne bog, hvorfor frisklavet plantekost er dit bedste og enkleste middel til at undgå eller afværge overvægt, kræft, hjertesygdomme, diabetes og en lang række andre vestlige livsstilssygdomme.   Kinastudiet er udgivet i mere end 1 mio. eksemplarer globalt og er allerede en klassiker, når det gælder ernæring og sundhed. Bogen giver dig overblik over de mange solide forskningsresultater. Konklusionen er klar: Du får det bedre, hvis du spiser mere frisklavet plantekost – og mindre kød, fisk, æg og færre mælkeprodukter.   I bogens sidste del forklarer dr. Campbell, hvordan og hvorfor den forskning, som faktisk findes på området, er blevet begravet i irrelevant eller skadelig information i form af dårligt populariseret videnskab, slankekursdiller og propaganda fra fødevareindustrien. Han har selv siddet i midten af det hele i USA, så han ved, hvad han taler om.

289,95 kr.

Køb bogen her!

Veganisme & Etik

Om at spise dyr er en oplysende og eftertænksom bog, der behandler et af de helt store spørgsmål, som rigtigt mange stiller sig selv: Bør man spise kød eller lade være?

Da forfatteren Jonathan Safran Foer blev far, måtte han pludselig til at tage stilling til, om livet som vegetar eller altædende var vejen frem. Derfor besluttede han sig for med hjælp af filosofi, videnskab, litteratur og personlige erindringer, at undersøge om det er etisk forsvarligt at spise dyr. 

Bogen er skrevet med humor, men får stensikkert sine læsere til at overveje madvanerne.

 Om at spise dyr, Jonathan Safran Foer
I debatbogen Men vi har jo altid spist kød! af Niels Kristian Kragh
argumenteres der i retning af, at vi bør overgå fra animalsk til vegetabilsk kost, og der inddrages forskellige tematikker som idéhistorie, argumenter og strategiske overvejelser. Bogen er ikke dømmende og kan fint læses af alle, uanset om man spiser kød, vegetarisk eller vegansk.
Men vi har jo altid spist kød!, Niels Kristian Kragh
Veganer – Sådan kommer du i gang er skrevet af forfatter og journalist Karin Elrød, der deler ud af sine egne erfaringer som veganer.
Karin Elrød
Bogen henvender sig til de mange, som bekymrer sig om dyrene, miljøet, klimaet og vores sundhed, som trues af livsstilssygdomme og smittefarlige bakterier.
 
Bogen er en dansk guide til vegansk levevis, der minimerer den enkeltes medvirken til lidelse og ødelæggelse. Læseren får overblik over veganismen som filosofi og ideologi og introduceres til veganerlivet i praksis.
 
Kapitel for kapitel gennemgås de etiske og miljømæssige argumenter. Sund og lækker plantekost. Glæder, udfordringer, dilemmaer på vejen. Film, bøger, blogs. Det voksende veganske netværk på de sociale medier og ude i virkeligheden.