Emmeline cammille naomie rosely, Helbred dig selv
Blog,  Healingshistorier

Emmeline Cammille Noriel Ayaskov – Naturlig Helbredelse

Månedens Motivator i maj er
Emmeline Cammille Noriel Ayaskov

Emmeline kom ind i verdenen af naturlig helbredelse og rawfood som pårørende, der i desperation søgte en kur til sin daværende kræftsyge kæreste. Hun gjorde noget, hun ikke anbefaler nogen – og det var at skifte fra almindelig kost til 100% frugt. Hun gjorde sig gennemgribende erfaringer og har nu en kæmpe passion for at videregive viden, og dermed lære andre mennesker om alle de mange fordele ved denne livsstil.


En anderledes indgang til fornyelse

Da Emmeline første gang blev introduceret til rawfoodparadigmet, var hun selv et helt andet sted.

“Jeg var slet ikke klar til at tage imod idéen om at leve af primært frisk frugt og grønt. Det var en youtube-video med ”freelee the banana girl”, som var mit første indblik i denne verden. Jeg kan huske, at jeg vrængede på næsen ad hende og tænkte, at hun da var skrupskør. Det var i hendes ‘kun frugt’ og ‘carb the fuck up’ dage, og jeg var et sted på min rejse, hvor jeg troede, at animalsk protein var livsnødvendigt, og hvis ikke livsnødvendigt, så da i det mindste nødvendigt for muskelopbygning. Jeg var på daværende tidspunkt opslugt i træningslivsstilen, og var end ikke veganer. Det er mange år siden nu.”

Emmeline har altid haft en dyb passion og interesse for ernæring og sundhed. I 2015 blev hun veganer af etiske, sundhedsmæssige og miljømæssige årsager, og gik fra at spise en kost bestående af kylling, fisk, grøntsager og kun meget lidt frugt i begrænsede mængder, til at spise en wholefood plant based diet, primært bestående af hjemmelavet mad og kun sjældent færdigprodukter. Dog indtog hun stadig kun lidt frugt grundet hendes dengang overbevisning om, at frugtsukker skulle være fedende, og det meste af hendes mad var tilberedt.

I 2017 fandt Emmeline ud af, at hendes daværende kæreste var meget syg med kræft. I hendes søgen efter en naturlig kur på hans sygdom, gennemgik Emmeline en kæmpe udvikling, hvor hun fik øjnene op for de helbredende muligheder, der ligger i at nære kroppen med levende, rå livsskraft i form af frisk frugt og grønt.

“Min daværende kæreste kom på en detox-kost bestående af frugt i forhold til Dr. Robert Morse protokollen, og i min solidaritet med ham, spiste jeg heller ikke selv andet end frugt. Det var her, det gik op for mig, hvor meget hjælp, der var at hente i så simpel en kost – en frugtbaseret kost.”

Emmeline havde en lang periode, hvor hun udelukkende spiste frugt, kun afbrudt af sjældne, lejlighedsvise måltider med salat eller opvarmet vegansk mad. 

Senere stabiliserede hun sin livsstil på en mere bredspektret raw food kost, bestående primært af frugt, men også mange forskellige grøntsager, mest microgreens, sprouts, raw, soakede nødder og lidt avocado.

Emmeline cammille naomie rosely, Helbred dig selv

Et forandret liv

Siden Emmeline ændrede livsstil, har hun helet en lang række skavanker. De fleste symptomer har hun regenereret i de perioder, hvor hun udelukkende har spist frugt. 

Emmeline helede alvorlige celleforandringer på livmoderhalsen, som hun havde fået taget biopsi af og gik til regelmæssige tjek for. I januar 2018 fik hun svar fra sin seneste undersøgelse, der viste, at der nu ingen celleforandringer var. Emmeline har desuden med jævne mellemrum døjet med psoriasis i hovedbunden i større eller mindre grad siden barndommen, hvilket er fuldstændigt forsvundet og endnu ikke har vist sig efter et år. Tilmed forsvandt Emmelines livslange søvnproblemer! Hun har lidt af søvnløshed on-and-off siden tidlig barndom og har altid haft store problemer med både at falde i søvn om aftenen og vågne om morgenen. 

“Faktisk har jeg altid nærmest skulle hive mig selv ud af en zombie-agtig tilstand, når mit vækkeur ringede. Jeg har måtte sætte adskillige alarmer og afspille musik via min telefon hver morgen, for at få min hjerne op i omdrejninger og komme ud af sengen. Men dette er forbi nu! Jeg er bare klar og frisk i hovedet. Det er fantastisk. Det er en utroligt befriende følelse at kunne starte sin dag med overskud og glæde, i stedet for at føle, at man skal dø, blot fordi vækkeuret ringer.”

Tilbagevendende blærebetændelser siden barndommen er desuden et symptom, som Emmeline endelig er kommet af med. Siden hun begyndte sin detoxrejse, og dermed fjernede årsagen til blærebetændelserne ved at genskabe nyrefiltrering og afgifte lymfesystemet, har hun ikke haft én eneste blærebetændelse!

Emmeline har ligeledes oplevet mange migræner gennem sit liv, men det er heldigvis også fortid nu. Anfaldene begyndte allerede at aftage, da hun i 2015 overgik til en plantebaseret kost, og undlod al animalsk protein som rødt kød, kylling, fisk, mælk og æg, men det var først efter hun gik på en frugt-baseret diæt, at det helt aftog.

Emmelines cyklus blev også påvirket gennem hendes nye kost. Hele sit liv har hun haft lange (op til 7 dage), kraftige og smertefulde menstruationer. Hun oplevede hovedepiner, var træt og udkørt, og hun cravede slik og chokolade. Hun gik nærmest ind i en depressiv tilstand, hvor hun var ked af det for ingen verdens grund, men alt dette balancerede sig efter ca. 4 måneder med frugt, lidt grønt, og en masse urter.

Cystisk akne på ryggen, skuldre og ansigt er desuden noget Emmeline har kæmpet meget med. Hun ser ikke akne som et hudproblem, men et symptom på et stagneret og giftigt lymfesystem (kloaksystem), som kommer til udtryk igennem huden.

“Jeg led af cystisk akne, som manifesterede sig over hele min ryg, skuldre, og mit ansigt. Dette er et tegn på dyb, kronisk acidose. Kort fortalt – kroppen forsøger ihærdigt at eliminere de affaldstoffer, der hele tiden ophober sig i kroppen på grund af manglende eliminationsevne.”

Efter at have elimineret alle syre- og slimdannende fødevarer fra sin kost, har Emmeline fuldstændig helet sin akne på ryg og skuldre.

“Jeg kæmper stadig med akne i ansigtet! Dette skyldes, at jeg i 10 år har brugt en meget giftig antibiotika-creme, clindoxyl, i hele mit ansigt for at holde min akne nede. Når kroppen afgifter sig selv, eliminerer den alt det, som har ophobet sig. Det vil sige, at man i en begrænset periode vil opleve forværring af symptomer, især når der er tale om langvarig brug af undertrykkende og giftige cremer og medikamenter. Detox er en process, og det er jeg et levende bevis på.”

Konstante, ukontrollerbare cravings er vist noget de fleste af os kender til, ikke mindst Emmeline, men det er hun heldigvis fri for nu.

“Det er simpelthen en befrielse uden lige at kunne gå forbi en bager, en slikbutik eller at kunne sidde ved siden af en slikskål i selskab med andre, uden at føle et uovervindeligt “træk” fra disse usunde ting. Jeg er ret sikker på, at det skyldes elimination af parasitter og balancering af mit blodsukker igennem detox. Det kan jeg selvfølgelig ikke bevise, men jeg ved bare, at jeg aldrig havde et så afslappet forhold til slik, kage og junkfood, som jeg har nu, hvor jeg giver min krop dét, den har behov for, nemlig frugtsukker.”

Andre ting Emmeline er kommet af med er Restless Leg Syndrome, muskel- og rygsmerter, stive muskler, nedsat fleksibilitet, kronisk træthedssyndrom og en række andre symptomer.

Jeg kan også mærke, at jeg restituerer bedre efter min træning, hvilket er helt vildt fedt! Alt dette hænger selvfølgelig sammen med, at celler heler og regenererer mere effektivt i et basisk miljø, og ellers komplet forhindres i dette, når der er acidose i vævene.”

Fra rund til sund

Emmeline har desuden kæmpet med overvægt siden barndommen trods en overordnet sund og aktiv livsstil. Det var ikke før hun fandt Dr. Morse, at hun lærte, at overvægt handler om mere en bare “kalorier ind, kalorier ud”. Nu ved hun gennem sin uddannelse som detox specialist, at fedtlagring handler om meget mere end dette; det handler nemlig om insulinproduktion, om hormonelle ubalancer, og mest af alt så handler det grundlæggende om acidose, altså syretilstand i kroppen!

Idet Emmeline overgik til en high-fruit diet, og acidosen, altså syren, i hendes krop begyndte at falde, fulgte der et helt naturligt fedttab, og hun tabte sig hele 20 kilo på ganske få måneder som en helt naturlig følgevirkning, idet inflammationen i hendes krop dalede.

“Jeg har nu fået et sundt forhold til min krop, hvor jeg aldrig vejer mig, men i stedet for bare mærker efter, hvordan jeg har det. Dét, ikke vægttabet i sig selv, har faktisk været den største gave. Dét, at være fri for de konstante tvangstanker om vægt, tøj, usikkerhed, nedsat selvværd og madforskrækkethed.”

Emmeline beskriver, at kroppen har sine helt egne måder at kommunikere til os på – og hvis vi lytter og følger vores intuition, så ved vi det allerede inderst inde. Problemet, i følge Emmeline, er bare, at vi opdrages til at ignorere vores krop, og i stedet lytte til autoriteter. Men kroppen er klogere end enhver læge, enhver forsker, og meget mere avanceret og kraftfuld end noget medikament, der findes på denne jord. Den er perfekt i sin helhed – og det eneste, vi kan gøre, er at observere den udefra i beundring over dens fantastiske evne til at hele, regenerere og helbrede sig selv fra den skade, vi påfører os selv i uvidenhed.

Balance er vejen frem

“Efterhånden som min rejse udviklede sig, blev jeg mere afklaret omkring vigtigheden i balance. 100% frugt er en fantastisk healingsmetode; det udrettede mirakler for mig, og har set det udrette mirakler for andre. Men der har været mange bump på vejen, og efter chokket over min daværende situationen havde lagt sig, skulle jeg finde min egen balance i min på daværende tidspunkt nye rawfood livsstil.”

Emmeline lever en aktiv livsstil med masser af arbejde, særligt med hendes to virksomheder Helbred dig selv og Holistisk Fysioterapi, og samtidig er hun ved at afslutte sin uddannelse til fysioterapeut.

Hun oplever at have mest balance og energi til det hele, når hun inkorporerer faster, frugt, salater, spirer og lidt nødder i sin kost. Det vil sige en velafrundet rawfood kost med lidt af det hele.

“Jeg holder mig fra grøntsager, som stjæler mere energi til fordøjelse end de giver mig, for eksempel broccoli, kål og for det meste også rodfrugter. Så spiser jeg eksempelvis broccolispirer i stedet. Spiser jeg rodfrugter, juicer jeg dem, men aldrig andet end gulerødder og rødbeder.”

Når Emmeline har mulighed for det, tager hun stadig detox-perioder på 100% frugt, og det seneste år, er hun også begyndt at eksperimentere med forlængede faster. Hun oplever, at faste har en kæmpe positiv indvirkning på hendes overordnede helbred og evne til at jonglere mange bolde i luften på én gang.

“Havde jeg stadig spist en almindelig, kogt kost, ville jeg aldrig kunne bevare det fokus og arbejdsniveau, som min livsstil kræver af mig. Jeg kan tydeligt mærke, hvordan min kreativitet, produktivitet og overordnede koncentrationsevne daler, hvis jeg en sjælden gang imellem spiser kogt mad, hvilket jeg af og til tager en beslutning om at gøre. De friske, levende frugter og grøntsager, jeg spiser, fylder mig med så meget livsskraft, power og inspiration. Jeg har fuld energi, fokus, bedre søvn, og jeg føler mig ikke længere udkørt om eftermiddagen. Jeg kan arbejde til langt ud på aftenen, og gå i seng og sove uforstyrret.

Hver dag arbejder Emmeline for at hjælpe sine klienter bedst muligt mod en sundere, grønnere og mere livsglad livsstil, og det er hendes største glæde i livet at følge deres udvikling.

“Det er for mig meget tydeligt, at denne livsstil handler om meget mere end bare mad. Det er en fysisk, følelsesmæssig og spirituel rejse, som åbnes op, idet vi begynder at nære vores smukke kroppe med levende mad. Følelsen, der følger med, kan ikke beskrives – den skal simpelthen opleves.”

Emmeline og hendes virksomhed er i konstant udvikling, for der er hele tiden mere at lære, og hun glæder sig meget til at opleve, hvad fremtiden har at byde på.

Jeg glæder mig personligt også meget til at følge Emmelines videre rejse mod at hjælpe endnu flere mennesker til at opleve sundhed og livsglæde. For øjeblikket er Emmeline aktuel som detox specialist på RawChallenge, som begynder d. 6. maj, hvor vi booster vores sundhed med frugt og grønt – så du kan stadig nå at tilmelde dig, såfremt du ønsker gratis specialist rådgivning!

Kæmpe tak til Emmeline for at dele sin historie til stor inspiration for os alle. Ønsker du at læse mere om, hvad Emmeline ellers har helbredt gennem kosten, kan du læse mere på hendes hjemmeside Helbred dig selv, eller følge med på hendes Facebook-side!

Har du selv en inspirerende historie, du tænker kan motivere andre til at få mere frugt og grønt ind i hverdagen, så skriv til RawsomeVibes på Facebook eller på mail; rawsomevibesdk@gmail.com-

Hvis du ønsker at læse mere om RawChallenge eller tilmelde dig udfordringen, så klik HER